♥ Diddl Recept ; ) ♥
Diddl's sommarsallad med jordgubbar
Diddl är glad för jordgubbssäsongen åar i full gång. Och det gäller att utnyttja det härliga bäret medan den är på sitt högsta, rent smakmässigt. Jordgubbar kan användas till annat än efterrätter. Om du t.ex. har fått tag på några jordgubbar som är lite hårda i köttet och kanske inte speciellt söta, så använd dem som grönsak som t.ex. i denna sommargoda sallad, som passar bra till grillmat, bufféer eller som en lätt lunch tillsammans med något gott bröd och ev. ett par skicor god parmaskinka. Diddl's sommarsallad med jordgubbar (4 pers.)Ingredienser: 1 liten back jordgubbar 2-3 små gurkor eller 1 tunn, lång (de tunna smakar oftast mer och är spröda) 100 g ruccolasallad, babyspenat eller någon annan spännande, färsk sallad 100 g frisk mozzarellaost eller mild feta 75 g spiralpasta eller penne ev. ½ rödlök 50 g pinjekärnor Dressing: 3 msk balsamicoättika 2 msk olivolja 2 tsk rörsocker eller flytande honung ½ tsk senap salt & peppar ![]() Så här gör du: Koka pastan efter anvisningen på paketet. Skölj med kallt vatten, häll ifrån det och låt pastan droptorka. Skölj salladen och låt den torka på en ren diskhanduk. Skölj alla jordgubbarna, ta bort den gröna stjälken och skär i skivor. Skölj även gurkan och skär i skivor, gärna på snedden. Skala löket och skär i mycket tunna ringar. Skär osten i mindre rutor. Rosta pinjekärnorna på en torr, varm panna tills de har fått lite färg. Rör samman dressingen och smaka till med salt och peppar. Lägg upp salladen på ett stort fat tillsammans med pastan.
|
Kommentarer
Postat av: SMARRIGA JAG ( :
uuhhm vad gott testade den igår ! Tack för tiipset!
Trackback